25 augustus 2011

Uilenskuikens

Voor wij met de tent naar Zuid-Limburg gingen, zag ik ergens op een blog deze leuke uilen. Éen blik was voor mij voldoende om een graai in mijn stoffenverzameling te doen en nog gauw tussen de kampeerspullen te stouwen... Nu weet ik alleen niet meer van wie de blog was, dus mocht iemand zich hierin herkennen, geef je naam maar door.
Het patroon is supersimpel: naai een taartpunt, keer hem om en klap de punt een stukje naar beneden, voilà en je hebt een snavel. Paar oogjes er op (van vilt en een knoop) en je naai tegelijk de punt vast.
Ik heb wel de taartpunt op het breedste stuk wat naar binnen afgerond, anders wordt de onderkant zo breed. En die onderkant rijg je dan zoals een démake-up-watten hoesje, zodat je het geheel kunt dichttreken. Rondje vilt erover en klaar is kees. Oja, je kan er natuurlijk nog wat fliederfladder vleugels op zetten, ik deed expres hele grote, vonden de kinderen heel leuk. Voor de 'mooi' doe ik liever kleinere.
Één van deze uiltjes is door mijn campingvriendin Maaike (9) gemaakt, dus ook voor kinderen is dit makkelijk te doen met de hand.

4 opmerkingen:

 1. Wat zien ze er leuk uit! Zou het kunnen zijn dat je hier (http://elisanna.blogspot.com/2011/07/de-uiltjes-van-elisabeth-en-anna.html) of hier (http://bddesigns.blogspot.com/2011/03/owl-tutorial.html) hebt gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Katscrea, je hebt helemaal gelijk, dank!
  Ik zal de link aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattige uiltje! Ze zien er prachtig uit...

  BeantwoordenVerwijderen