21 augustus 2011

plaatjesboekje met alledaagse dingen
Met mijn zoontje ga ik regelmatig naar de bibliotheek. Daar zie ik regelmatig boekjes, die ik graag voor mijn zoontje zou willen kopen. Zo ook de plaatjesboek Binnendingen en Buitendingen.
Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.
Ik heb allerlei foto's gemaakt en afgedrukt.
- Dingen die mijn zoontje leuk vindt, zoals ballen, zijn knuffelbeesten enz
- Of waarvan wij het belangrijk vinden dat hij het object kan aanwijzen en daarna kan leren benoemen zoals mijn mamafiets of zijn bed.
- Ook heb ik er portretten ingeplaatst van directe familie en de reguliere oppas. Je merkte meteen een vooruitgang in de herkenning van deze mensen.

N.B. de bovenkant van de mapjes heb ik dicht geplakt, zodat de foto's er niet uitvallen als mijn zoontje het boekje -heel intelligent- ondersteboven wil lezen.
N.B. Ik heb gekozen voor een boekje waar losse foto's in kunnen, boven een geprint fotoboek, omdat dit meer scheur-proof is...
Zie voor meer leuke ideeen mijn blog:


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, als hij wat groter is kan je zelf een vakantieboek maken. Ik deed het ook altijd voor onze kinderen, door kleurplaten te sparen en puzzels etc van internet te halen en zo in een snelhechter een map te maken. Ze hadden de hele zomervakantie plezier ervan .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad ook een leuk idee. Thanks.
  Ik ben nu bezig een A5-kleurboekje in mekaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo heb ik toen mijn kinderen nog klein waren ook een album gemaakt, het werd veel bekeken. :)

  BeantwoordenVerwijderen