13 augustus 2011

Tas voor boodschappen-in-de-regenOp 15 augustus vieren wij in hier in Antwerpen en omstreken moederdag.
Wat geef je aan een moeder die al heel veel heeft?
Een boodschappentas dus, en wel eentje die het Belgische weer kan trotseren.Ik maakte de tas van toile cirée (m.a.w.tafelzeil) en voor de binnekant gebruikte ik een stofje uit een erfenis. Hij kan dicht met een rits, goed tegen vocht of grijpgrage handen.Binnenin zit een zakje voor allerlei en een zakje zonder bodem voor haar parapluutje.
Met de rest van het halve metertje maakte ik een gewoon tasje met rits en een gevoerd klein tasje volgens de handleiding van deze dame: http://www.meamomblog.com/

Misschien zie je dus binnekort een dame met een mosterdgele boodschappentas. Dat is dan mijn moeder!3 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend handig zo'n tas ook in het Nederlandse weer komt zoiets goed van pas. Maar ook een praktische vraag, hoe heb je dit genaaid op de naaimachine en met wel nld nr. Mijn ervaring is dat tafelzeil erg lastig naait.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Ons gezin: ik heb een vrij dunne naald gebruikt, nr. 70 en 80. De "gewaste" kant van het tafelzeil (cirée dus) glijdt niet mooi onder de persvoet. Daarom heb ik over de "lijn" waar ik wou stikken papieren band, afplakband voor schilderwerk geplakt. Ik denk dat het ook met een of ander soort vlieseline kan, maar dat had ik niet in huis. Achteraf pruts je het papieren plakband weer weg. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, superleuke kleur ook ;-)

  Je kleine tasjes erbij zijn ook heel knap gemaakt. Maar van de grote val ik van mijn stoel ! Sjiek seg ! Wat zal je mama blij zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen