21 december 2011

Quiche met tomaatjes en chorizo-crumble

Vriendje wilde quiche.
Dus ik sneukelde op het internet...
en de site van 'Libelle lekker' gaf een aantal mooie receptjes.
Waaronder deze.
Ik deel het eventjes met jullie:
Nodig?
kruimeldeeg
50g geraspte parmezaan
100g pittige chorizo
6 krieltjes
100g zongedroogde tomaatjes
4 eieren
50g paneermeel
2dl room
olijfolie
1 rode chilipeper
1 teentje knoflook
2 eetlepels bladpeterselie
zout en peper
 
En dan doe je het volgende:
Spoel de krieltjes, kook ze gaar in de schil
Snij de tomaatjes in stukken
Snipper het pepertje (zonder de zaadjes!)
Snij de chorizo in blokjes
 
Verwarm de oven voor op 180°C
 
Mix de chorizoblokjes samen met het paneermeel en wat olijfolie tot een crumble
Klop de eieren met de room luchtig, roer er de parmezaan, het pepertje en de peterselie door.
Kruid goed bij.
Schik het kruimeldeeg in de vorm, leg er bakpapier en gedroogde bonen of bakknikker op en zet 12 minuten in de oven.
Snij de krieltjes in plakjes en leg ze op de voorgebakken deegbodem,
verdeel er de tomaatjes over.
Schik het eiermengsel er over en bestrooi met de crumble.
Zet 20-25 minuten in de oven op 180°C.
 
Smakelijk !
 
(voor een hele how-to met foto's, en een blik op het eindresultaat...
moet je HIER zijn !)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen