ik heb pompoensoep gekookt; met appel (van allerlei boomgaarden uit de buurt) en rozemarijn (uit de tuin geplukt) en in een pot gedaan. op dezelfde wijze als jam: gewoon een klikklakdeksel, omkeren en na min. 5 minuten weer recht overeind zetten.
zelf etiketjes gemaakt; daarop aangegeven dat er nog room doorheen moet (ik was bang dat soep met room niet goed blijft in vacuum potten); leuk stofje eroverheen en klaar!
daarnaast pompoenpitten (lekker als je ze roostert en door de salade doet bijvoorbeeld). uit de pompoen gehaald; gedroogd in de oven op 50 graden; daarna gepeld. een enorm karwei...
in een schattig glazen flesje gedaan; zelfde soort etiketje eromheen gehangen en klaar!
leuk mandje uit mijn voorraad gehaald; potten erin; wat herfstspul eromheen; leuk knijpertje erbij (action) en mooi ingepakt!
ik hoop dat mijn vrienden het leuk vinden...
Erg leuk en lekker! En bedankt voor de tip om zo soep te bewaren. gr. Jessica
BeantwoordenVerwijderen