21 oktober 2009

Dit is een leuk setje om te geven aan een volwassen dame, ik gaf het aan een dame op leeftijd, die het heel erg leuk vond. Het speldenkussen is natuurlijk wél voor een creatief dametje!
Als stofje heb ik hier een kerstpatroontje gebruikt, want het was als kerstkadootje gegeven, maar je kunt alle stofjes, lintjes en kantjes gebruiken die je zelf leuk vindt!
Het speldenkussentje is heel simpel, mijn zoons hebben er ook al een paar zelfgemaakt op de naaimachine. Hier http://whipup.net/2006/03/01/stickin-it-to-the-pincushion/ vindt je de tutorial. Een kind kan de was doen. Je kunt het speldenkussen opleuken met lintjes, strikken e.d. en bijkleurende kopspelden.
Het papierenzakdoekjes-houdertje is ook niet moeilijk te maken, hier zie je er één die ik voor een kind gemaakt heb en hieronder één voor een volwassene. Hier kun je een tutorial voor deze zakdoekhoudertjes vinden; http://whipup.net/2006/03/tissue-holder-tutorial/ . (Op Whipup kun je overigens héél veel leuke ideetjes vinden!)

De kaars in het kopje is ook niet moeilijk. Je spaart gewoon wat restjes kaarsen op, of gebruikt nieuwe kaarsen, tikt een leuk (nostalgisch) kopje op de kop (kringloopwinkels staan er vol mee) en breekt de kaarsenrestjes in brokjes. Haal het lont er uit. Smelt de kaarsen in een schoon, leeg conservenblikje au bain marie. Daarna giet je het gesmolten kaarsvet in het kopje en hangt het lont er in. Hiervoor heb je wel wat hulpstokjes nodig bijvoorbeeld potloden, die je over het kopje heen legt en waar je het lontje aan vast knoopt of taped. Af laten koelen en klaar is je kadootje!
veel plezier met het maken van dit setje, groetjes van mama Lieveheersbeestje. http://www.hetlieveheersbeestje.blogspot.com/

1 opmerking: