5 november 2011

Het mag geweten worden, er komt een baby in de familie van mijn vriend! Super leuk! Wij wisten het al wat langer en hadden ons dus al voorbereid. Gister was het de verjaardag van de persoon in kwestie. Natuurlijk hadden we gezorgd voor een zelfgemaakt cadeau. Ik zeg “we” omdat mijn vriend ook echt geholpen heeft. Hij heeft lintjes op maat geknipt, het patroon overgetekend en uitgeknipt,de naalden uit de stofjes gedaan. Hij heeft echt wel zijn best gedaan :) . De kado’tje waren 2 slabbetjes, en een zonnetjes kussentje. Het zonnetjes kussentje is meer als decoratie bedoeld.De lintjes zijn met een kartelschaar afgeknipt zodat ze minder gaan rafelen. Ik heb de lintje ook 3x met een kleine steek vast gestikt voordat ik het kussentje in elkaar stak. Want met van die dunne lintje durft er nogal eens eentje niet vast te zitten. Maar alle lintje hebben de test doorstaan.


Het is de eerste keer dat ik slabbetjes heb gemaakt. Slabbetjes zijn zo gemakkelijk! Aangezien er meer en meer mensen in de babyfase beginnen komen ga ik misschien eens een hele hoop slabbetje maken, dan zijn we voorzien.

Materiaal:

bolletjes stof: moens modestoffen
lintjes: uit de verzameling: De Banier, Hema,…
knippers: lagen nog ergens thuis,…
badstof: handdoek uit Ikea
patroon: chickpea studio

Neem voor meer een kijkje op mijn blog.

-xxx-
Lelie

2 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan zeg! Zullen ze heel blij mee zijn, slabbertjes zijn nooit aan te slepen dus een heel goed functioneel - en mooi - cadeau!


  Even een klein tipje over het niet rafelen van lintjes.. heel voorzichtig even met het vlammetje van een aansteker er lang. Dan smelt het ineen en rafelt het niet meer. Echt minder dan 1 seconde er langs anders wordt het zwart.
  Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mamanon,

  Ik heb ook al vaker de lintjes afgebrand, maar op den duur door te gebruiken is dat er terug af, daarmee dat ik dacht, misschien is gekarteld beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen