En hier thuis een beproefd recept op feestjes en partijtjes:
Wortelcakejes met Roomkaastopping.
(het recept komt uit het boek: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson.)
(voor ongeveer 12 cupcakejes)
100g lichte basterdsuiker
1,75 dl zonnebloemolie
2 grote eieren
225 g bloem
half zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
snuf zout
geraspte schil van halve citroen
geraspte schil van halve sinaasappel of mandarijn
150g wortels, geraspt
100g walnoten, gehakt
voor het glazuur:
pakje monchoukaas
250 gram poedersuiker
1-2 theelepels limoensap
12 halve walnoten
en dan ongeveer 20 minuten in de oven op 200graden.
(voor ongeveer 12 cupcakejes)
100g lichte basterdsuiker
1,75 dl zonnebloemolie
2 grote eieren
225 g bloem
half zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
snuf zout
geraspte schil van halve citroen
geraspte schil van halve sinaasappel of mandarijn
150g wortels, geraspt
100g walnoten, gehakt
voor het glazuur:
pakje monchoukaas
250 gram poedersuiker
1-2 theelepels limoensap
12 halve walnoten
en dan ongeveer 20 minuten in de oven op 200graden.
Brr, ik ben geen fan van roomkaas... maar misschien wil ik dit uit puur zottigheid toch eens proberen ;-)
BeantwoordenVerwijderenHmmmm, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDie zien er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderendat ziet er heel erg lekker uit, ookal hou ik zelf niet van groente taarten :)
BeantwoordenVerwijderenDat ga ik zeker eens proberen. Nog nooit zelf worteltaartjes gemaakt, maar van horen zeggen is het best wel een zoete lekkernij. Bedankt voor het recept - Groetjes, rozemie
BeantwoordenVerwijdereneigenlijk proef je helemaal niks van de worteltjes, misschien is hij daarom wel zo lekker. Het is eigenlijk gewoon cake...
BeantwoordenVerwijderen