24 maart 2010

speldenkussen polsbandje

mijn zusje wil graag geld voor een naaimachine voor haar verjaardag. wat is dan leuker dan er een zelfgenaaid kadootje bij?

ik heb bij de zeeman heel goedkoop spelden gekocht en op internet een speldenkussen gezocht. via deze blog van eloleo kwam ik op deze tutorial.

en dit is het resultaat!

eigenlijk ben ik niet zo handig in dit soort dingen. ik ontdekte bijvoorbeeld te laat dat het bandje wat te smal was. de klittenband zit dus niet mooi tegen de stof aan, maar hangt er een beetje buiten. en ik heb eerst een stukje stof verprutst met het strijken van de vlieseline voordat het goed gaat.

een paar uur later kan ik vertellen dat ik er ook nog een naaldenboekje bij heb gemaakt. gewoon nagemaakt van het naaldenboekje dat ik ooit van de oma van lief kreeg.
buitenkant boerenbont katoen; binnenkant geruite katoen. als biaisbandje een geruit lintje van de markt. vilt met kartelschaar geknipt en op de middennaad vastgezet. en tenslotte nog een klein stukje klittenband.


nu lijkt het me alleen zo leuk om dit alles in een zelfgemaakt tasje aan mijn zus te geven.
maar dat kan ik dus echt niet zelf bedenken...
weet iemand een supersimpele tutorial voor een klein gevoerd kado-tasje? (ik snap echt niet hoe je de voering in zo'n simpel rechthoekig tasje zet...)

3 opmerkingen:

 1. http://vlijtig.blogspot.com/2008/11/here-it-is.html
  Het is een mandje, maar ook heel tof om cadeautjes in te steken, vind ik. En heel simpel en snel klaar, naar mijn mening en weinige ervaring ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Ik heb gauw even gezocht op www.down---to---earth.blogspot.com, daar hebben ze ooit een swap gehouden met naaldenboekjes. Als je in de archieven zoekt rond 10 juni 2008, vind je een aantal tutorials en ideeën voor 'needlebooks'. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien ook bruikbaar. En er was een bag op everybody quilts, die heel simpel was, maar die kan ik even niet vinden. Succes, Sandra

  http://ayumills.blogspot.com/2009/09/lunch-bag-coasters.html

  BeantwoordenVerwijderen