8 april 2015

Gebreid of gehaakt uiltje

Naar aanleiding van een foto die ik zag op twitter heb ik een uiltje gebreid en gehaakt. Het gebreide uiltje heeft via twitter een goed nieuw huis gevonden, het gehaakte uiltje heeft familie gekregen en is in mijn eigen huis blijven wonen. Een paar foto's om te laten zien hoe ik het gemaakt heb. 
Ik ben begonnen met de ogen en kwam op Nylon uit, dat vult lekker. Katoen geeft een wat open effect. Kies dus een pluizige draad en een haaknaald  en breinaald die klein is voor die draad (dit was nylon voor 4-4¼ en een haaknaald maat 4)

Vervolgens brei je het lijf rond op 2 naalden. Een techniek die ik ooit gebruikt heb voor een bal. Dit is de onderkant, het lijf is niet zo plat.

Het lijf vul je en de vleugels niet. Je maast de afscheiding wel goed dicht, en dan ontstaat de juiste vorm.

Met snavel en pootjes en vooral toefjes wordt het een lekker eigenwijs uiltje met karakter.

Ook voor het haken heb ik nylon gebruikt. Vooral het meerkleurige garen was goed geschikt, maar voor de eerste poging is juist effen garen meer geschikt om goed te zien (tellen) wat je doet.

De familie uil zoals die nu in een mandje bij de tv woont. Voor de vulling heb ik een spotgoedkoop kussen van Ikea gesloopt.Wie een patroon wil kan mij mailen of benaderen via twitter: @ChrRoland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten