4 april 2012

Eierkoekenboterhammen

Of ook wel eens 'verloren brood', of 'gewonnen brood' (en nog meerdere namen) genoemd.
Calorie bom, dat is het allesinds.
En lékker !
Puur nostalgie,
maar net zoals bij pannekoeken, was het eens een verwennerij,
en zeker niet iets om dagelijks of wekelijks te eten.
 
Je hebt er bijna niks voor nodig,
en het is poepsimpel om te maken.
 
Maar het eindresultaat is ZO lekker!
Voor het receptje en een how-to met foto's,
 
Oja.
Doe je al mee met mijn give-away?
 

8 opmerkingen:

  1. Wij noemen dat wentelteefjes! Heerlijk!!! Zoonlief zei altijd wanneer eten we weer wevelteiltjes??? Hoe schattig?
    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die zijn super lekker ja. Ik doe altijd nog wat kaneel door het beslag. Vroeger aten wij thuis op de woensdag altijd of wentelteefjes of pannenkoeken tussen de middag. Je hebt me op een idee gebracht, ik ga ze binnenkort weer eens maken! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij noemen dat ook wentelteeftjes en ook bij ons gaat er nog wat kaneel door. mmmm, smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook wij noemen ze wentelteefjes....met kaneel!!!
    verrukkelijk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik denk ook dat het gewoon 'wentelteefjes' zijn. Grappig dat jullie het weer heel anders noemen!
    En die zijn inderdaad heel lekker. Het ruikt dan ook altijd zo lekker in huis. Pure nostalgie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toevallig gisteren nog deze "wentelteefjes" gegeten. Ideaal om je oude brood toch op te krijgen en zooooooooo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo veel meer calorieën als een boterham met een omelet kan het toch niet zijn? Als je matig bent met de suiker tenminste ;). Wij doen een paar eetlepels suiker in het beslag en niets erop. Nog lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen