25 april 2012

Boodschappen met bloemen

De stukken zijn aaneengezet en er is een boodschappentas uit geboren.

De buitenkant dus bruin fluweel van Ikea.
Tussen de lichtblauwe grassprieten groeien bloemen met een hart van voeringstof.

De koopjeshoek van Ikea heeft me enkele weken geleden een ongelooflijke schat opgeleverd. In de bak met stoffen en overtrekken vond ik drie zakken met lappen stof. Er zaten stukken bij van een halve meter, maar even goed enkele van 1 tot 1,5m. Elke zak kostte 3.50€ en zo had ik voor 10.50€ een stapel van 50cm hoog met nieuwe stoffen in alle kleuren, met en zonder tekening, linnen, zwaar katoen, baalkatoen.
Ik heb die avond mijn schat verschillende keren uitgepakt, bekeken, eraan gevoeld en geroken. Puur genieten!!! Eigenlijk ging ik niets meer kopen, want op zolder kan ik zelf een winkel houden, maar dit kon ik toch niet laten liggen?!
Ik zal regelmatig maaksels tonen van deze stapel: de stoffen smeken om verwerkt te worden en ik heb nog een heleboel ideeën in mijn hoofd.


Voor de binnenkant gebruikte ik een streepje dat in mijn zolderwinkel lag te wachten. Het is hemdenstof, dun, maar stevig (hoop ik).
Vanaf nu kan er weer iemand op boodschappentocht.

4 opmerkingen:

 1. Mooie tas en wat een mazzel had jij bij de Ikea !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertoffe tas!! Ik hang ook altijd ondersteboven in de aanbiedingenbak met stoffen bij Ikea ;-) Er zit idd vaak wat leuks bij.
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi..heb je goed geregeld jij en ikea,haha. Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als ik in de bak bij Ikea kijk, zie ik nooit wat. Misschien maar goed ook, want ik heb zelf ook zo'n thuiswinkel, haha.
  Wat een ontzettend leuke tas is het zo geworden met die bloemen! Dank voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen