30 maart 2011

Drie in een!

Laatst was ik bij een modeshow waarbij ze mooie grote gehaakte, gestreepte tassen droegen. "Dat kan ik ook", dacht ik natuurlijk. Dus, aan de haak. En het duurde toch wel eventjes voor het af was.(een rechthoek van 100x100 steken)

Ik kocht er een mooi voeringstofje bij. Voor de bovenrand gebruikte ik een oude spijkerbroek van mijn oudste dochter. (hoe komt het toch dat als ze een gat in de spijkerbroek krijgt, de broek weg kan, terwijl ze wel broeken met gaten koopt???)
 
Toen moest alles nog in elkaar worden gezet. En terwijl ik daar mee bezig was, bleek het resultaat wat tegen te vallen. Ik vond het gehaakte deel toch niet zo mooi eigenlijk. Toen kwam ik op het lumineuze idee om er een tas met verwisselbare buitenkant van te maken.... huh? hoe?
Nou als volgt:


Ik maakte een binnenkant/ voering met rits om mijn portemonnee in te kunnen doen.
Eloleo legt dat erg duidelijk uit.


Aan de bovenkant naaide ik een strook spijkerstof. Goede kanten op elkaar en doorstikken. Naden platstrijken.

Daarna omkeren en de voering ca. 2cm naar buiten laten steken. Aan de goede kant 2 keer doorstikken (ca. 0,5 cm van elkaar)Je krijgt dan een zak (voeringtas) met aan de buitenzijde een losse rand eraan. Onder deze rand komt de buitenkant van de tas. Om deze te kunnen bevestigen maakte ik klittenband (Action) aan de binnenzijde van de losse rand.

Aan de rand bevestigde ik de hengsels, die ik maakte van de binnennaad van de pijpen van de spijkerbroek. Daar zit al zo'n mooi sierstiksel aan. (En ze lopen al en beetje rond, of ligt dat aan de benen van mijn dochter ???)
Bij Leen Bakker kocht ik gordijnenringen, waarmee ik de hengsels aan de tas maakte. (kleine stukjes voeringstof) 
Nu had ik dus een tas zonder buitenkant.

Ook bij Leen Bakker kocht ik twee leuke (gordijn)stofjes, voor twee verschillende buitenkanten...

Tip: bij Leen Bakker hebben ze vaak leuke coupons voor weinig.

Ik maakte er een simpele zakjes van, die ik aan de bovenkant van klittenband voorzag. Ook de gehaakte "zak" voorzie ik nog van klittenband, zodat die ook mee kan doen.

   
En nu: variëren maar.
Mijn vriendin zei laatst nog dat de tas bij de schoenen moet passen. Nou trek ik me nooit zoveel aan van wat hoort en wat niet, maar het is toch fijn dat je je tas kunt aanpassen aan de rest van je garderobe.. :)
Karin
PS. Neem ook eens een kijkje op mijn blog!


http://demerle.blogspot.com/

5 opmerkingen:

 1. Helemaal top! Geweldig. En een duidelijke uitleg. Groetjes, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, goede uitleg ook. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniaal idee, hoe kom je erop! En ja, de tas moet bij de schoenen passen óf bij je riem, hoezo modetik? ;-)
  Veel plezier ermee!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook de hema heeft altijd een bak met stoffen staan, bij de afdeling gordijnen, haal er soms complete gordijnvoorbeelden weg voor 1 euro per stuk

  BeantwoordenVerwijderen