3 november 2012

haak-kadootjes

 Ik heb wat kleine kadootjes gehaakt. Een zeephoesje, van katoen. Je haakt een 'granny' met aan de zijkanten nog een extra randje. Een lichte kleur en een donkere. Dan haak je de granny's met vasten aan elkaar vast en als je nog één zijde open hebt stop je het stukje zeep (moet sterk ruiken natuurlijk) er in en haak je het hoesje helemaal dicht. Als laatste kun je er nog een randje omheen fabriceren,maar het hoeft niet. 
Toen ik als tiener een bij baantje had in een bejaarden huis, haakten de dames daar deze hoesjes van witte katoen maar ik was ze helemaal vergeten tot dat ik ze op de site ravelry terug zag!
 Je kunt ze in de kast hangen of in een lade leggen en je kleding gaat lekker fris ruiken naar je zeepje.
 Een ander kadootje dat ik gemaakt hebt is een hoesje voor een normale tissue doos. Bij het witte garen ben ik begonnen. Een ketting haken met lossen tot je iets minder hebt dan de omtrek van de opening van de doos. Daarna met halfvasten er omheen haken. Als je het bovenste stuk klaar hebt, ga je gewoon verder maar bij de hoekjes sla je twee keer één steek over om de hoeken te vormen.
Dan doorhaken tot de bodem en weer minderen om de hoeken en nog wat toeren in stokjes haken. Op het laatst een stukje elastiek door de gaatjes rijgen en om de doos op maat afknopen en knippen. Ik heb de hoes versierd met wat bloemen, maar misschien heb je zelf een beter idee..Alles mag natuurlijk! (Dit is ook een leuk presentje voor iemand die de griep heeft...) Ik heb hiervoor goedkoop garen gebruikt (acryl van Zeeman en Wibra) maar je kunt ook katoen nemen.

2 opmerkingen:

  1. Dat is lang geleden zeg, zo'n mooi hoesje om de zeep, nostalgische herinneringen van mijn overgrootmoeder komen meteen boven drijven! zo super dat u dit deelt met ons, dank hiervoor!
    (die komt hier op de to do lijst te staan, dank daarvoor!)

    BeantwoordenVerwijderen