13 september 2011

Stoere sloffen

Het is vroeg herfst en dus is het vroeg tijd voor sloffen. Maar hoewel babysloffen volop in de winkels liggen, zijn die voor peuters nog niet overal te vinden. Dus heb ik als kado zelf sloffen gebreid in maat 24/25. Ik kon wel wat patroontjes vinden die me op weg hielpen, maar geen echt patroon dat past bij de stoere jongeman die ze gaat dragen. Dus heb ik als inspiratie gekeken hoe kistjes en rijglaarzen in elkaar zitten, en daarvan een patroon gemaakt.


de zool is zo wel te zien, maar niet als je er op loopt
Zooltjes van 16cm lang uit suedine geknipt, de vorm nagebreid als binnenzool,zodat de binnenkant warm is en de buitenkant slipvast. Daarop een teen van een mooie gemelleerde wol en een schacht van de laars van zwart. Een randje gemelleerd in ribbelsteek als dikke profielzool. En een randje gemelleerd bovenaan dat lijkt op dikke sokken, of voering. Tot slot een paar veters (met schuifsluiting, want voor een veterdiploma is de klant nog niet geslaagd) voor de sier.


Voor wie belangstelling heeft wil ik wel een tutorial maken. Het is gebreid op pennen nummer 6½ en 7½ dus het breiwerk was zo klaar. Maar het afwerken en naaien van de zooltjes kostte meer tijd. Al met al een uur of 8 werk, afhankelijk van je ervaring met breien, naaien en knutselen denk ik.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan je verzekeren dat de jongeman in kwestie (vandaag precies 17 maanden oud en dus nog lang geen peuter, maar een dreumes), en vooral ook zijn mama, er helemaal blij van zijn geworden! Echt een superkado :-D

  Mama (draagt zelf altijd legerkisten en Doc Martens) is er helemaal weg van, zoals ook jouw bedoeling was!

  Lieve groetjes, de oma van de dreumes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mama in questie hier haha

  We zijn er super blij mee! Niet alleen stoer en mooi maar ze zitten ook perfect :) Dreumes heeft heerlijk warme voeten de hele winter :)

  En na de winter gaan ze de bewaardoos in ;)

  Heel erg bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi zijn de slofjes ,zou u soms het patroon willen sturen ,of een tutorial willen maken

  Hartelijke groet geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Geertje, natuurlijk stuur ik een patroon. Je kunt reageren via mijn fotopagina, onderaan via contact Christina. Dan mail ik het zo spoedig mogelijk in de juiste maat.

  BeantwoordenVerwijderen