7 december 2010

advent kalender..

Ik heb een advent kalender gemaakt voor de kinderen. Wat heb je nodig; geruite stof (ik gebruikte twee theedoekjes, uit frankrijk en die zijn wat kleiner), een tak van ongeveer een 80 centimeter, rood lint (action), zwart karton, goudstift en wit garen.

Van de geruitte stof naaide ik 24 zakjes van lapjes van 12 bij 13 centimeter genaaid. Gewoon het bovenste zoompje en in en dan binnenstebuiten stikken. Het hoeft niet vanbinnen afgewerkt te worden want het hangt enkel te hangen...

Met een appelpons heb ik 24 appeltjes gedrukt uit dun zwart karton en daar de nummers 1 tm 24 opgeschreven. Je kunt ze natuurlijk ook knippen en een andere vorm gebruiken of stickers e.d... gewoon je fantasie gebruiken! Dan moeten de zakjes natuurlijk nog gevuld worden..dat is iets waar ik volgend jaar wél even in september over na ga denken want zulke kleine dingen zijn best moeilijk te vinden... In ieder zakje zitten twee snoepjes (apart verpakt) en een kleinigheidje zoals wat stickers, een lampje voor op je vinger, een mini-scheetzakje, noga, autootje e.d. (ook veel van de action!). Je zou er ook nog minilollies, gummetjes of gekleurde veters in kunnen doen..
Als laatste heb ik de zakjes dichtgebonden met een rood lint en gestrikt. Aan de achterkant heb ik garen geknoopt aan de strik en heb ik de stok op de grond gelegd en de zakjes verdeeld er bij gelegd zoals ik ze wilde ophangen. Dan vastknopen en de uitstekende draadjes afknippen. Let er wel op dat je de dagen door elkaar husselt anders is het evenwicht op een gegeven moment kwijt. Nu nog de stok ophangen en aan de uiteinden een rode strik bevestigd... Misschien kun je een kleinere adventkalender maken (het is tenslotte al 7 december) van tien of veertien dagen?
Veel succes er mee!
Groetjes van mama lieveheersbeestje.

8 opmerkingen:

 1. Wat super leuk! dit is er echt één om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er superleuk uit! wat maken jullie toch een mooie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk idee!
  ik vind het zelf erg leuk om met de kinderen kerstliedjes te zingen; dus ik zou er kleine printjes van kerstliedjes inhangen.
  als je gelovig bent (zoals ik ;) kun je er ook bijbelteksten bij in stoppen.
  ziet er echt geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk idee !!

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke reactie krijg ik hierop, dank jullie wel! Janneke, ik zit er inderdaad ook over te denken om er volgend jaar iets van het kerstverhaal in te doen. Je zou ook nog een leuke activiteit er in kunnen stoppen; kerstboom versieren, koekjes bakken, een slinger maken o.i.d.

  BeantwoordenVerwijderen