13 juni 2010

kadootje voor de papa-die-niets-nodig-heeft...

Ja, als je papa jarig is en hij weet écht geen kadootje, dan ga je gewoon lekker aan de slag met meel, eieren, glazuur, m&m's, decoraties, chocolade en slagroom...

En dan maak je deze SUPERTAART voor de jarige!
En papa was heeeeel erg blij met dit prachtige zelfgemaakte Kado (mét hoofdletter!)
Recept:
voor het basisbeslag is 2 x het recept voor biscuitbeslag gebruikt. We vulden een laagje beslag in een ronde springvorm, daarna een halve tulband vorm en als laatste een kindervormpje van een gedraaid kransje. Dit laatste was natuurlijk ook eerder gaar.
BISCUITBESLAG
4 eierdooiers + 35 gram suiker kloppen tot een dikke crémeachtige substantie
In een vetvrije kom 4 eiwitten + snufje zout heel stijf kloppen.
Tijdens het kloppen geleidelijk 55 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toevoegen.
Schep het eiwit met 2 theelepels citroensap of citroenrasp (wat je zelf lekker vind) op de dooiercréme.
Zeef er 60 gram bloem en 40 gram maïzena boven en spatel alles luchtig door elkaar.
Bakken in de ingevette vorm op 165 graden (hetelucht oven 150 graden!) in ongeveer 30 á 50 minuten (licht ook aan de oven, mijn hetelucht oven deed er 35 minuten over).
Er gaat dus geen vet in deze taart, maar als je hem gaat decoreren heb je wel vier pakjes slagroom nodig die je kunt kloppen met wat klopvast. Je kunt de taart een paar maal doorsnijden en vullen met een flinke laag slagroom, wat jam, vruchten of een cremevulling. Wij hielden het bij slagroom, dat vonden alle kinderen ook lekker.
Je kunt de taart bestrijken met slagroom of glazuur en mooi laten versieren met allerlei korreltjes en snoepjes.
Deze taart smaakt heerlijk fris en licht.

2 opmerkingen:

  1. Ze ziet er dan ook heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ziet er helemaal super uit. En zoiets is met zoveel liefde gemaakt dat het vast ook heerlijk zal smaken! Eh... gesmaakt zal hebben.

    BeantwoordenVerwijderen