5 december 2009

Klaasbrokken

Als je nog even tijd hebt en je wil nog iets lekker maken voor vanavond heb ik een lekker, zeer calorierijk idee: Klaasbrokken. Eenvoudig te maken, iedereen kan het.

Smelt chocolade, ik doe de verhouding 4 repen puur en 1 reep melk.
Laat de kinderen spekjes in stukjes knippen, gooi de stukjes bij de gesmolten chocolade en gooi er ook een handje kruidnoten in. Doe het mengesel in een schaal waarin je eerst huishoudfolie of bakpapier hebt gedaan. Even hard laten worden in de koelkast ...........Doorsnijden met een groot scherp mes en eet smakelijk!


(rond de kerstdagen kan je er stukje speculaas in doen en kleine zuurtjes, je weet wel ...... die kleine zuurstokjes die je ook in de boom kunt hangen).

Eline.

4 opmerkingen:

  1. Eline, wat een heerlijk idee. Ik ga ze meteen maken, heb alles in huis behalve kinderen om de spekkies te knippen. Nou ja, doe ik dat toch zelf. Als ik het nu maak kunnen we ze vanavond met zijn allen eten als de familie hier is. Leuk leuk leuk. Dank je wel hoor. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk idee. Wij hebben gisteren al pakjesmiddag gevierd, dus doen we calorietechnisch verder maar wat rustiger aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmmmmmmmmmmmmmm lekker hoor! Ik ga t ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen